Σπιτική Πίτσα

2020-05-09

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • λίγη ζάχαρη
  • 320 ml χλιαρό νερό (όσο για να γίνει μαλακή η ζύμη)
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι
  • καλαμποκάλευρο για το άνοιγμα της ζύμης

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:

  • 1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματάκια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο φρέσκο βασιλικό


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Τοποθετούμε στο μπλέντερ τα αποφλοιωμένα ντοματάκια με το ελαιόλαδο και τα αναδεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα.

Κάνουμε ένα ομοιογενές μίγμα από αλάτι, ζάχαρη και πιπέρι. Το τοποθετούμε μαζί με τον βασιλικό στο μπλέντερ και συνεχίζουμε την ανάδευση για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο από το νερό και έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη. Σκεπάζουμε το μίγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε μέχρι να αφρίσει η επιφάνεια (περίπου 10 λεπτά).

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο όπου ρίχνουμε το μίγμα της μαγιάς.

Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το νερό και τα ρίχνουμε στο αρχικό μίγμα.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι κυκλικά, από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να γίνει μία ομοιογενής μάζα (αραιή ζύμη) και την αδειάζουμε στον πάγκο.

Βάζουμε λίγο αλεύρι στα χέρια μας (για να μην κολλάει η ζύμη) και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με έντονες κινήσεις. (Τραβάμε την ζύμη, την ανοίγουμε και την ξαναμαζεύουμε, επανειλημμένα, μέχρι να γίνει εύπλαστη, απαλή και ελαστική.

Αφού λαδώσουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ, τοποθετούμε μέσα τη ζύμη. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει, περίπου για 1 ώρα, σε ένα ζεστό σημείο.

Όταν αποκτήσει τον διπλάσιο από τον αρχικό όγκο τη χωρίζουμε σε 4 κομμάτια, ένα για κάθε πίτσα. Πασπαλίζουμε το κάθε ταψί με λίγο καλαμποκάλευρο και τοποθετούμε μέσα στο κάθε ένα από ένα κομμάτι ζύμης. Το ανοίγουμε με τα δάχτυλα ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.

(Εάν δεν χρησιμοποιήσουμε όλη τη ζύμη, μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για τρεις μέρες καλυμμένη με μεμβράνη.)

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220-230 βαθμούς και την ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά.

Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα υλικά της αρεσκείας μας (τοποθετούμε πρώτα τα αλλαντικά και από επάνω το κασέρι, ώστε να μην ξεραθούν).

@health_and_snacks
Team health & snacks , 2019
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε