
Παντζάρι

Το παντζάρι είναι βολβοειδές λαχανικό που αναπτύσσεται μέσα στο χώμα. Τρώγεται τόσο ωμό, όσο και βρασμένο. Είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, Β2, Β5, Β6, φυτικές ίνες και φυτοθρεπτικά συστατικά. Το κόκκινο χρώμα του βολβού οφείλεται σε μια ισχυρή φυτική χρωστική, αντιοξειδωτική ουσία, την βητακιανίνη. Αυτή, βελτιώνει την φυσική άμυνα του οργανισμού, ενισχύοντας την αναγέννηση κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Η ύπαρξη ινών συμβάλει στην ομαλή εντερική λειτουργία και στην εξισορρόπηση των επιπέδων χοληστερόλης.
Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Έξετερ, η υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα θα βελτιώσει την αντοχή του οργανισμού, ενώ ο χυμός τους θα συμβάλει και στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Διαβάστε επίσης :


Σπιτική Πίτσα

Ποπ-κορν / καλαμπόκι

Κοροναϊός: 8 συμβουλές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

ΕΦΕΤ Ενημέρωση σχετικά με την ανάκληση φύλλων για spring rolls που περιέχουν γάλα χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα

ΕΦΕΤ Επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 386.117,50 ευρώ σε επιχειρήσεις τροφίμων

Ένα αβοκάντο την ημέρα την LDL χοληστερόλη πιθανότατα κάνει πέρα!

12 τάσεις σε τρόφιμα και ποτά για το 2020

Πρότυπο σχήμα αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΚ 2406/96) / Διάκριση αλιευμάτων και αξιολόγηση.

Καρχαρίες και σαλάχια καταλήγουν στο πιάτο μας

Διαφορετικές ποικιλίες ελιάς

Αποκωδικοποιήθηκε το "DNA" της φέτας, ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της!

25 τρόφιμα που πρέπει να φας μέσα στον Δεκέμβριο

Μαρμελάδα ακτινίδιο χωρίς ζάχαρη με σπόρους chia

Ακτινίδιο

ΕΦΕΤ Έλεγχοι ενόψει Χριστουγέννων

Διατροφική Επισήμανση

Αερόβια άσκηση και Μεταβολισμός

VFUT 2019: Αγκαλιάζοντας τη φύση – Ένας αγώνας επιβίωσης!!!

ΕΦΕΤ Επιτραπέζια ελιά

Κανόνες για αποτροπή της "εξάπλωσης" των μικροβίων

Εύκολη, υγιεινή, σπιτική πραλίνα φουντουκιού (nutella) χωρίς ζάχαρη

Φουντούκι, ένας μικροσκοπικός, αλλά πολύτιμος καρπός

"Όπλο" απέναντι στον καρκίνο... το καρότο

"Βόμβα" θρεπτικών συστατικών... smoothie φρούτων και λαχανικών

Χημικές ουσίες από πλαστικοποιητές και αντικολλητικά τηγάνια στον οργανισμό των Eυρωπαίων
