Παντζάρι

2019-11-16

Το παντζάρι είναι βολβοειδές λαχανικό που αναπτύσσεται μέσα στο χώμα. Τρώγεται τόσο ωμό, όσο και βρασμένο. Είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, Β2, Β5, Β6, φυτικές ίνες και φυτοθρεπτικά συστατικά. Το κόκκινο χρώμα του βολβού οφείλεται σε μια ισχυρή φυτική χρωστική, αντιοξειδωτική ουσία, την βητακιανίνη. Αυτή, βελτιώνει την φυσική άμυνα του οργανισμού, ενισχύοντας την αναγέννηση κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Η ύπαρξη ινών συμβάλει στην ομαλή εντερική λειτουργία και στην εξισορρόπηση των επιπέδων χοληστερόλης.

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Έξετερ, η υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα θα βελτιώσει την αντοχή του οργανισμού, ενώ ο χυμός τους θα συμβάλει και στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Διαβάστε επίσης :

@health_and_snacks
Team health & snacks , 2019
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε