- 6 μήλα
- 8 ώριμα ακτινίδια
- ¾ κούπας νερό
- 2 sticks στέβια
- 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας
- 2 κ.σ. σπόροι chia
Εκτέλεση:
- Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, βγάζουμε τα κουκούτσια
και τα κόβουμε στα τέσσερα και τα τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το
νερό και τα αφήνουμε να «τσιγαριστούνε».
- Ξεφλουδίζουμε τα ακτινίδια, τα κόβουμε στα
τέσσερα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Μόλις μαλακώσουν όλα τα φρούτα τα τοποθετούμε
στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές.
- Προσθέτουμε τη στέβια και τα τοποθετούμε πάλι
στην κατσαρόλα για να μαγειρευτούν για 10-15 λεπτά, ώστε να απελευθερώσουν τα
αρώματά τους.
- Απομακρύνουμε τον πουρέ από τη φωτιά και
προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας και τους σπόρους chia και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε το μίγμα σε αποστειρωμένα βάζα και
το αφήνουμε στον πάγκο να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει το τοποθετούμε στο ψυγείο και το
αφήνουμε όλο το βράδυ, ώστε οι σπόροι chia να το μεταμορφώσουν από πουρέ σε
μαρμελάδα!
Απολαύστε τη γευστική, απαλά κρεμώδη και
φρέσκια μαρμελάδα !