Φτιάξτε Γάλα Αμυγδάλου

2019-11-24

Φτιάξτε σπιτικό γάλα αμυγδάλου μέσα σε 20min.

Υλικά (για 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου):

  • 1 φλ. αμύγδαλα ωμά, άψητα και ανάλατα: Τα μουλιάσουμε σε νερό για 8-10 ώρες ή τα βράζουμε για 10 λεπτά.
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή στέβια (προαιρετικά).
  • 3 φλιτζάνια νερό εμφιαλωμένο


Εκτέλεση:

  • Στραγγίζουμε τα αμύγδαλα και τα ξεπλένουμε καλά.
  • Τα βάζουμε στο μπλέντερ (μαζί με το μέλι ή τη στέβια) και το νερό και τα χτυπάμε για 2 λεπτά.


  • Σουρώνουμε το μείγμα με λεπτό σουρωτήρι ή με το τούλι μέσα σε ένα σκεύος. Το υγρό που μένει είναι το γάλα αμυγδάλου.
  • Διατηρούμε το «γάλα» αμυγδάλου καλά σκεπασμένο στο ψυγείο για 3-4 ημέρες σε μπουκάλι.


  • Την αμυγδαλόπαστα που μας έχει μείνει μπορούμε να την αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη και να τη χρησιμοποιήσουμε σε άλλα γλυκάκια π.χ. μπισκότα.


Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε και γάλα από καρύδι, φουντούκι κι άλλους ξηρούς καρπούς.

Διαβάστε επίσης :

@health_and_snacks
Team health & snacks , 2019
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε