
Πρότυπο σχήμα αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΚ 2406/96) / Διάκριση αλιευμάτων και αξιολόγηση.
Πρότυπο σχήμα αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΚ 2406/96) / Διάκριση αλιευμάτων και αξιολόγηση.

Με βάση το πρότυπο σχήμα αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΚ 2406/96) τα αλιεύματα διακρίνονται και αξιολογούνται στα πλαίσια τριών κατηγοριών.
Κυανά Ψάρια (τόνος, προσφυγάκι, ρέγγα, σαρδέλα, σκουμπρί, σαφρίδι και γαύρος) :
Χρώμα δέρματος: ζωηρό, ιριδίζων και με σαφή διαφορά μεταξύ ραχιαίας και κοιλιακής επιφάνειας
Δερματική βλέννα: υδαρής και διαυγής
Υφή της σάρκας: πολύ ανθεκτική, σκληρή
Καλύμματα βραγχίων: Αργυρόχρωμα
Οφθαλμός: Κυρτός προεξέχων, κόρη κιτρινόμαυρη, στιλπνή, βλέφαρο διαφανές
Βράγχια: Ομοιόμορφο σκοτεινό ερυθρό χρώμα, έλλειψη βλέννας
Οσμή βραγχίων: Οσή φρέσκων φυκών, έντονη, ιωδιούχος
Λευκά Ψάρια (μπακαλιάρος, γάδος, πεσκαντρίτσα, γόπα, μαρίδα, μουγγρί, καπόνι, κέφαλος, ζγκέτα, γλώσσα) :
Χρώμα δέρματος: ζωηρό, ιριδίζων ή οπαλίζον χωρίς αποχρωματισμό.
Δερματική βλέννα: υδαρής και διαυγής
Υφή της σάρκας: ανθεκτική και ελαστική επιφάνεια
Οφθαλμός: Κόρη μαύρη και στιλπνή, κερατοειδής διαφανής
Βράγχια: Χρώμα ζωηρό, έλλειψη βλέννας
Οσμή βραγχίων: Οσή φυκών, οσή φρέσκου ελαίου, καυστική οσμή, οσμή χώματος
Κεφαλόποδα (θράψαλα, καλαμάρια, μοσχιοί, σουπιές, χταπόδια)
Δέρμα: Ζωηρός Χρωματισμός, δέρμα προσκολλημένο στη σάρκα
Σάρκα: Πολύ ανθεκτική, λευκή μαργαριτόχρωμη
Πλοκάμια: Ανθεκτικά στην αφαίρεση
Οσμή: Φρέσκια οσμή φυκών\



Σπιτική Πίτσα

Ποπ-κορν / καλαμπόκι

Κοροναϊός: 8 συμβουλές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

ΕΦΕΤ Ενημέρωση σχετικά με την ανάκληση φύλλων για spring rolls που περιέχουν γάλα χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα

ΕΦΕΤ Επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 386.117,50 ευρώ σε επιχειρήσεις τροφίμων

Ένα αβοκάντο την ημέρα την LDL χοληστερόλη πιθανότατα κάνει πέρα!

12 τάσεις σε τρόφιμα και ποτά για το 2020

Πρότυπο σχήμα αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΚ 2406/96) / Διάκριση αλιευμάτων και αξιολόγηση.

Καρχαρίες και σαλάχια καταλήγουν στο πιάτο μας

Διαφορετικές ποικιλίες ελιάς

Αποκωδικοποιήθηκε το "DNA" της φέτας, ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της!

25 τρόφιμα που πρέπει να φας μέσα στον Δεκέμβριο

Μαρμελάδα ακτινίδιο χωρίς ζάχαρη με σπόρους chia

Ακτινίδιο

ΕΦΕΤ Έλεγχοι ενόψει Χριστουγέννων

Διατροφική Επισήμανση

Αερόβια άσκηση και Μεταβολισμός

VFUT 2019: Αγκαλιάζοντας τη φύση – Ένας αγώνας επιβίωσης!!!

ΕΦΕΤ Επιτραπέζια ελιά

Κανόνες για αποτροπή της "εξάπλωσης" των μικροβίων

Εύκολη, υγιεινή, σπιτική πραλίνα φουντουκιού (nutella) χωρίς ζάχαρη

Φουντούκι, ένας μικροσκοπικός, αλλά πολύτιμος καρπός
