Πρότυπο σχήμα αξιολόγησης της  Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΚ 2406/96) / Διάκριση αλιευμάτων και αξιολόγηση.

2020-01-15

Με βάση το πρότυπο σχήμα αξιολόγησης της  Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΚ 2406/96) τα αλιεύματα διακρίνονται και αξιολογούνται στα πλαίσια τριών κατηγοριών.


Κυανά Ψάρια (τόνος, προσφυγάκι, ρέγγα, σαρδέλα, σκουμπρί, σαφρίδι και γαύρος) :

Χρώμα δέρματος: ζωηρό, ιριδίζων και με σαφή διαφορά μεταξύ ραχιαίας και κοιλιακής επιφάνειας

Δερματική βλέννα: υδαρής και διαυγής

Υφή της σάρκας: πολύ ανθεκτική, σκληρή

Καλύμματα βραγχίων: Αργυρόχρωμα

Οφθαλμός: Κυρτός προεξέχων, κόρη κιτρινόμαυρη, στιλπνή, βλέφαρο διαφανές

Βράγχια: Ομοιόμορφο σκοτεινό ερυθρό χρώμα, έλλειψη βλέννας

Οσμή βραγχίων: Οσή φρέσκων φυκών, έντονη, ιωδιούχος


Λευκά Ψάρια (μπακαλιάρος, γάδος, πεσκαντρίτσα, γόπα, μαρίδα, μουγγρί, καπόνι, κέφαλος, ζγκέτα, γλώσσα) :

Χρώμα δέρματος: ζωηρό, ιριδίζων ή οπαλίζον χωρίς αποχρωματισμό.

Δερματική βλέννα: υδαρής και διαυγής

Υφή της σάρκας: ανθεκτική και ελαστική επιφάνεια

Οφθαλμός: Κόρη μαύρη και στιλπνή, κερατοειδής διαφανής

Βράγχια: Χρώμα ζωηρό, έλλειψη βλέννας

Οσμή βραγχίων: Οσή φυκών, οσή φρέσκου ελαίου, καυστική οσμή, οσμή χώματος


Κεφαλόποδα (θράψαλα, καλαμάρια, μοσχιοί, σουπιές, χταπόδια)

Δέρμα: Ζωηρός Χρωματισμός, δέρμα προσκολλημένο στη σάρκα

Σάρκα: Πολύ ανθεκτική, λευκή μαργαριτόχρωμη

Πλοκάμια: Ανθεκτικά στην αφαίρεση

Οσμή: Φρέσκια οσμή φυκών\


@health_and_snacks
Team health & snacks , 2019
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε