
Αμυγδαλόπαστα (Marzipan)

ΜΑΡΤΖΙΠΑΝ (marzipan) ή αμυγδαλόπαστα χωρίς ζάχαρη και αυγό
Είναι ένα προϊόν που φτιάχνεται από αλεσμένα αμύγδαλα, ζάχαρη και, όποτε είναι επιθυμητό, χρωστικές και αρωματικές ουσίες. Το χωρίς προσμείξεις μάρτζιπαν οφείλει τη χαρακτηριστική του γεύση στα πικρά αμύγδαλα τα οποία αποτελούν το 4 με 6% κατά βάρος του συνολικού περιεχομένου σε αμύγδαλα.

Προέρχεται από τις γερμανικές πόλεις στην Θάλασσα της Βαλτικής. Ειδικά το Λίμπεκ είναι γνωστό για το Lübeker Marzipan. Το χρησιμοποιούν επίσης κατά πολύ στα σοκολατάκια τους στην Αυστρία καθώς επίσης στις σοκολάτες και στα γλυκά σε Σκανδιναβία, Γερμανία και Ουγγαρία. Σε εμάς είναι το γνωστό μείγμα για τους εργολάβους και το ροδίνι απλά είναι πιο σφιχτό. Η γεύση και το άρωμα του μαρτζιπαν οφείλεται στη βενζαλδεϋδη, η οποία υπάρχει φυσικά στα αμύγδαλα.
Υλικά:
- Περίπου 200 g αμυγδαλόπαστα (θυμάστε την πάστα αμυγδάλου που μας περίσσεψε από το αμυγδαλόγαλα, εγώ χρησιμοποίησα αυτή, γιατί σε αυτή τη σελίδα δεν πετάμε τίποτα!)
- 20 g στέβια
Εκτέλεση:


- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ την αμυγδαλόπαστα για 2 λεπτά μαζί με τη στέβια μέχρι για να γίνει μία μάζα σαν ζυμάρι.
- Επειδή δεν έχουμε χρησιμοποιήσει καθόλου ζάχαρη το μαρτζιπάν μας δε θα είναι τόσο σφιχτό, γι αυτό αν θέλουμε να το δώσουμε εύκολα σχήμα, κόβουμε ένα μικρό κομμάτι διαφανούς μεμβράνης και τοποθετούμε μέσα μία κοφτή κουταλιά της σούπας από το μίγμα μας.
- Στριφογυρίζουμε σφικτά τη μεμβράνη έτσι ώστε να δώσουμε ένα σχήμα από μπαλάκι.
- Τοποθετούμε τις μπαλίτσες από το μαρτζιπάν μας σε μία γιορτινή πιατέλα με έντονο χρώμα, έτσι ώστε να μοιάζουν με χιονομπαλίτσες. Μπορούμε να τις πασπαλίσουμε αν θέλουμε με κανέλα ή μέλι.
Καλή σας όρεξη!


Διαβάστε επίσης :


Σπιτική Πίτσα

Ποπ-κορν / καλαμπόκι

Κοροναϊός: 8 συμβουλές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

ΕΦΕΤ Ενημέρωση σχετικά με την ανάκληση φύλλων για spring rolls που περιέχουν γάλα χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα

ΕΦΕΤ Επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 386.117,50 ευρώ σε επιχειρήσεις τροφίμων

Ένα αβοκάντο την ημέρα την LDL χοληστερόλη πιθανότατα κάνει πέρα!

12 τάσεις σε τρόφιμα και ποτά για το 2020

Πρότυπο σχήμα αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΚ 2406/96) / Διάκριση αλιευμάτων και αξιολόγηση.

Καρχαρίες και σαλάχια καταλήγουν στο πιάτο μας

Διαφορετικές ποικιλίες ελιάς

Αποκωδικοποιήθηκε το "DNA" της φέτας, ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της!

25 τρόφιμα που πρέπει να φας μέσα στον Δεκέμβριο

Μαρμελάδα ακτινίδιο χωρίς ζάχαρη με σπόρους chia

Ακτινίδιο

ΕΦΕΤ Έλεγχοι ενόψει Χριστουγέννων

Διατροφική Επισήμανση

Αερόβια άσκηση και Μεταβολισμός

VFUT 2019: Αγκαλιάζοντας τη φύση – Ένας αγώνας επιβίωσης!!!

ΕΦΕΤ Επιτραπέζια ελιά

Κανόνες για αποτροπή της "εξάπλωσης" των μικροβίων

Εύκολη, υγιεινή, σπιτική πραλίνα φουντουκιού (nutella) χωρίς ζάχαρη

Φουντούκι, ένας μικροσκοπικός, αλλά πολύτιμος καρπός

"Όπλο" απέναντι στον καρκίνο... το καρότο

"Βόμβα" θρεπτικών συστατικών... smoothie φρούτων και λαχανικών

Χημικές ουσίες από πλαστικοποιητές και αντικολλητικά τηγάνια στον οργανισμό των Eυρωπαίων
