
Ακτινίδιο

Aκτινίδιο, ένα θαυματουργό φρούτο, δυναμίτης βιταμινών
Αν και το μήλο θεωρείται το θαυματουργό φρούτο, το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα και αποδίδει στον οργανισμό ενέργεια και τόνωση με πολλούς τρόπους. Σας παρουσιάζουμε παρακάτω μερικά οφέλη αυτού του μοναδικού καρπού:
- Υψηλή πηγή βιταμίνης C
Αν σκέφτεστε τα λεμόνια και τα πορτοκάλια ως τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C, ξανασκεφτείτε το! Τα 100 γραμμάρια ακτινίδιου περιέχουν 154% βιταμίνη C, δηλαδή διπλάσια τιμή από την αντίστοιχη του λεμονιού και του πορτοκαλιού. Η βιταμίνη C έχει πανίσχυρη αντιοξειδωτική δράση, εξαλείφει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν φλεγμονές ή καρκίνο. Επίσης, βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματός μας ενάντια στους παθογόνους μικροοργανισμούς.
- Boηθάει στον ύπνο
Πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι το ακτινίδιο περιέχει χρήσιμες ιατρικά ουσίες, μεταξύ των οποίων αντιοξειδωτικά και σεροτονίνη που είναι ευεργετικά για την καταπολέμηση των διαταραχών ύπνου. Η κατανάλωση δύο ακτινιδίων μία ώρα πριν τον ύπνο βοηθάει δραστικά στην πρόκληση ύπνου.
- Καλή πηγή διαιτητικών ινών
Αυτό το εξωτικό φρούτο είναι πλούσιο σε διαιτητικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην πρόληψη πολυάριθμων ασθενειών. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Λιντς, η αύξηση της κατανάλωσης τροφών πλούσιων σε διαιτητικές ίνες μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με ερευνητές της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, τα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες βοηθούν στο αίσθημα κορεσμού και στον έλεγχο μεταβολικών δεικτών, όπως η πίεση, η χοληστερόλη και το σάκχαρο. Επίσης διευκολύνει την απώλεια βάρους και συστήνεται συχνά στους διαβητικούς.
- Βοηθάει στην πέψη
Το ακτινίδιο περιέχει ένα ένζυμο, γνωστό ως ακτινιδίνη, η οποία είναι γνωστή για τις πρωτεολυτικές της ιδιότητες, παρόμοια με αυτή της παπαΐνης της παπάγιας. Γι' αυτό το λόγο χρησιμοποιείται συνήθως ως βοηθητική ουσία για το μαλάκωμα του κρεάτος. Επιπρόσθετα, βοηθάει στην πέψη των πρωτεϊνών στο σώμα και είναι γνωστό ότι βοηθάει στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.
- Καλή πηγή φολικού οξέος
Υπήρχε λόγος που οι Κινέζοι εκτιμούσαν το ακτινίδιο για τις ιατρικές του ιδιότητες. Αποτελεί καλή πηγή φολικού οξέος, το οποίο είναι ευεργετικό για τις έγκυες γυναίκες, καθώς βοηθάει στην ανάπτυξη ενός υγιούς εμβρύου. Θεωρείται επίσης ευεργετικό για την ανάπτυξη των παιδιών.
- Δυναμίτης βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων
Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως η βιταμίνη Α, Β6, Β12, Ε και το κάλιο, το ασβέστιο, ο σίδηρος και το μαγνήσιο. Αυτά τα στοιχεία βοηθούν συνδυαστικά στη σωστή λειτουργία του σώματος όπως η κυκλοφορία του αίματος μέσα στα αγγεία, καταπολεμούν το στρες, η απορρόφηση του σιδήρου από τα κόκκαλα και τα δόντια, η καλή όραση κ.α. Τα υψηλά επίπεδα καλίου, 312 mg ανά 100 γραμμάρια, βοηθούν στη διατήρηση της πίεσης του αίματος, ενώ το μαγνήσιο βοηθάει τη λειτουργία του νευρικού και του μυϊκού συστήματος.
- Όμορφο δέρμα
Το ακτινίδιο θεωρείται από τα αλκαλικά τρόφιμα της φύσης, που σημαίνει ότι βοηθάει στη μείωση των επιπτώσεων των όξινων τροφίμων που καταναλώνουμε συχνά. Το υγειές σώμα είναι αυτό που διατηρεί μία καλή ισορροπία pH, το οποίο συμβάλει στα επίπεδα ενέργειας και δραστηριότητας του οργασμού μας και στη νεανική όψη του δέρματός μας. Οι βιταμίνες που υπάρχουν στο ακτινίδιο (C και E) είναι ευεργετικές για το δέρμα, καθώς δρουν ως αντιοξειδωτικά, αποτρέποντας τη φθορά του δέρματος.
Συν τοις άλλοις, το ακτινίδιο περιέχει ω-3 λιπαρά οξέα, καροτενοειδή, πολυφαινόλες και επιδρά ευεργετικά στην υγεία της καρδιάς. Συμπερασματικά, τα οφέλη του ακτινιδίου είναι αναρίθμητα και η ενσωμάτωσή του στη διατροφή μας είναι ευεργετική σε μεγάλο βαθμό.

Διαβάστε επίσης :


Σπιτική Πίτσα

Ποπ-κορν / καλαμπόκι

Κοροναϊός: 8 συμβουλές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

ΕΦΕΤ Ενημέρωση σχετικά με την ανάκληση φύλλων για spring rolls που περιέχουν γάλα χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα

ΕΦΕΤ Επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 386.117,50 ευρώ σε επιχειρήσεις τροφίμων

Ένα αβοκάντο την ημέρα την LDL χοληστερόλη πιθανότατα κάνει πέρα!

12 τάσεις σε τρόφιμα και ποτά για το 2020

Πρότυπο σχήμα αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΚ 2406/96) / Διάκριση αλιευμάτων και αξιολόγηση.

Καρχαρίες και σαλάχια καταλήγουν στο πιάτο μας

Διαφορετικές ποικιλίες ελιάς

Αποκωδικοποιήθηκε το "DNA" της φέτας, ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της!

25 τρόφιμα που πρέπει να φας μέσα στον Δεκέμβριο

Μαρμελάδα ακτινίδιο χωρίς ζάχαρη με σπόρους chia

Ακτινίδιο

ΕΦΕΤ Έλεγχοι ενόψει Χριστουγέννων

Διατροφική Επισήμανση

Αερόβια άσκηση και Μεταβολισμός

VFUT 2019: Αγκαλιάζοντας τη φύση – Ένας αγώνας επιβίωσης!!!

ΕΦΕΤ Επιτραπέζια ελιά

Κανόνες για αποτροπή της "εξάπλωσης" των μικροβίων

Εύκολη, υγιεινή, σπιτική πραλίνα φουντουκιού (nutella) χωρίς ζάχαρη

Φουντούκι, ένας μικροσκοπικός, αλλά πολύτιμος καρπός

"Όπλο" απέναντι στον καρκίνο... το καρότο

"Βόμβα" θρεπτικών συστατικών... smoothie φρούτων και λαχανικών

Χημικές ουσίες από πλαστικοποιητές και αντικολλητικά τηγάνια στον οργανισμό των Eυρωπαίων
